Vitа Verde – зеленият рай в полите на Витоша

 In Вита Верде

Витоша създава несравнима атмосфера около себе си и живеещите в южните райони на София имат възможността да пият сутрешното си кафе, съзерцавайки планината. Ако приемем, че Околовръстният път е границата между планината и града, то кв. „Витоша“ стои „на ръба“ между двете. Зеленият район символизира синергията между съвременните места за живеене и присъствието на природата в тях. Въпреки ниския процент на застрояване кварталът е добре урбанизиран и разполага с детски градини и училища, заради което е атрактивен за младите семейства. Благодарение на множеството инвестиции през последните години инфраструктурата се подобрява както в кв. „Витоша“, така и в съседния Студентски град.

Именно в кв. „Витоша“ се намира най-новият проект Vita Verde, който се реализира от водещата инвестиционна компания Green Life Development & Resorts. Комплексът представлява малък зелен рай, сякаш недокоснат от градската шумотевица.

„Vita Verde е символ на новата ера в строителството – с функционални жилища и акцент върху природата. Зелените площи заемат почти 50% от целия парцел, което създава атмосфера на извънградско жилище“, посочва инж. Веселин Канин, изпълнителен директор, направление „Градски имоти“ в Green Life Developments & Resorts.

Проектът Vita Verde е насочен към модерния човек, който търси комфортен и уютен дом близо до природата. Потенциалните купувачи получават не само качествен апартамент с изумителна гледка, но и една нова микросреда, в която да градят живота си. Vita Verde разполага с просторен вътрешен двор, а за най-малките членове на семейството ще бъде изградена детска площадка. Комплексът се състои от три сгради, всяка от които разполага с по два входа, което улеснява достъпа и поддръжката на общите части. Архитектурата следва най-модерните и актуални тенденции в сферата на строителството, а качеството се гарантира от най-добрите строителни материали. Предлаганите апартаменти са общо 116 – с една или две спални, както и с опция за три или четири. Предвидени са също паркоместа и гаражи. Очаква се обектът да бъде завършен през 2019 г.

Компанията инвеститор Green Life Development & Resorts е с над 15–годишна история и лидерска позиция на българския пазар на ваканционни имоти. Дейността й се развива в две направления – инвестиции във ваканционни и градски имоти и хотелиерски бизнес в управляваните от дружеството комплекси в Созопол, Банско и Пампорово. Green Life Development & Resorts предлага атрактивни имоти, разположени на ключови локации и построени изключително висококачествено, с красив дизайн и модерен интериор. Сред емблематичните проекти на компанията в столицата е сградата Alfa Apartments, намираща се в един от престижните столични квартали – жк „Младост“.

Новият жилищен проект Vita Verde е разположен на изключително популярна локация в близост до една от основните пътни артерии на столицата – бул. „Симеоновско шосе“, и множество спирки на градския транспорт. Близостта на комплекса до разнообразни обекти като „Бизнес парк София“, Столичен зоопарк, Ловен парк, Симеоновски лифт, Sofia Ring Mall, IKEA, „Фантастико“ и „Кауфланд“ го прави атрактивен както за нов дом, така и за инвестиция. Жилищата в него съчетават изчистен дизайн и удобно разпределение на достъпна цена.

„Vita Verde е съобразен с естествените нужди на пазара. В момента търсенето на  имоти в средния клас нараства и с този проект отговаряме на тази тенденция“, казва Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life. По думите му комплексът привлича купувачи, търсещи качествени имоти на достъпни цени.

Зелените пространства, ниското застрояване и прекрасната гледка към планината са само част от предимствата на квартал „Витоша“. През последните години инвеститорският интерес е изключително голям, благодарение на което се подобрява инфраструктурата в района. Макар и сравнително нов, кварталът вече е достатъчно развит и предлага всички необходими социални услуги.

„Социалната среда на района вече е изградена и живеещите тук имат достъп до училище, детски градини, болници и супермаркети. Статусът на собствениците е сходен и потенциалните купувачи лесно могат да се идентифицират със средата“, допълва инж. Веселин Канин.

Заради динамичното си развитие и перспектива „Витоша“ е изключително подходящ район за инвестиция в недвижими имоти. Кварталът предлага спокойната жилищна среда в съчетание с бърз и удобен достъп до централните части на града. Новата метростанция, която предстои да бъде изградена като продължение след метростанция „Витоша“, ще се намира в близост до новия комплекс и ще осигурява връзка с почти всички части на столицата.

„Районът е предпочитан от младите професионалисти, които търсят да купят своя първи дом“, посочва още инж. Веселин Канин. По думите му „Витоша“ е сред предпочитаните квартали заради достъпните цени и разнообразното предлагане на имоти в новопостроени сгради.

Кварталът е особено атрактивен и за природолюбителите заради неповторимата атмосфера, идваща от близостта на планината. „Витоша“ предлага не само красив изглед във вечерите на отмора, но и множество възможности за туризъм, ски спорт и алпинизъм.

Recent Posts

Leave a Comment