Започна строежът на нов жилищен комплекс в кв. „Витоша“

 In Вита Верде

Районът предлага всякакви социални услуги, а цените засега са под средните за София

Поради динамичното развитие и перспектива на кв. „Витошa“ компанията Green Life Developments & Resorts избра точно този район за локация на новия си жилищен комплекс. Днес, 16 октомври 2017 г., беше направена и първа копка на обекта, след като получи официално разрешение за строеж.

Проектът е на стойност 7 млн. евро и се планира да бъде завършен през есента на 2019 г. Vita Verde е разположен на ул. Георги Райчев в непосредствена близост до една от основните пътни артерии на столицата – бул. Симеоновско шосе.

Комплексът се състои от три сгради, всяка от които има по 4 етажа, следвайки тенденцията за ниско строителство в района. Зелените площи заемат почти 50% от целия парцел, което създава атмосфера на извънградско жилище, казват от компанията. Предлаганите апартаменти са общо 116, а цените на двустайните жилища започват от 59 500 €. Засега основен интерес е проявен към двустайните и тристайни апартаменти.

„Бързото реализиране на апартаментите в Alfa apartments в ж.к. Младост – над 100 жилища за по-малко от една година, показа, че на пазара има недостиг на имоти в средния ценови сегмент и новият ни проект Vita Verde е насочен към същия вид купувачи“, посочи инж. Веселин Канин.

От компанията инвеститор очакват цените в Южните райони да останат стабилни и интересът към тези квартали да се задържи. Засега предимството им е, че цените са все още под средните за столицата.

Допреди няколко години кв. Витоша не е попадал в обсега на купувачите. Днес обаче се засилва интересът, тъй като този район има потенциал за развитие и урбанизация. Освен че е в близост до водещи пътни артерии в София- Симеоновско шосе и Околовръстен път, кварталът предлага и впечатляваща гледка към планината.

Други главни фактори при избиране на район за бъдещо жилище са социалните услуги наоколо. Тук има изградени супермаркети, болници, детски градини и училища, а множеството зелени пространства и детски площадки създават подходяща среда за отглеждането на деца.

„Кварталът е предпочитан от младите купувачи, които търсят достъпни жилища в райони с добавена стойност, а тук това е природата.“, посочва инж. Веселин Канин, изпълнителен директор, направление „Градски имоти“ в Green Life Developments & Resorts. По думите му отсъствието на стари панелни блокове в квартала е стъпка напред в подобряването на общия облик на София.

„Облагородяването на новите терени дава едно голямо предимство – разпределението на свободното пространство. София е сравнително гъсто населен град и усвояването на нови площи се осъществява трудно. Именно затова новите пространства са ценни за развитието на града.“, посочва Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life.

източник: economic.bg

Recent Posts

Leave a Comment