Айвазовски парк в Поморие e “Сграда на годината”

 In Поморие

Проектът на холдинга Green Life Development&Resorts има над 75% озеленяване

Айвазовски парк в Поморие спечели приза „Сграда на годината“ 2016 в категорията „Ваканционни комплекси“. Проектът, дело на един от лидерите на пазара – Green Life Development & Resorts, се пребори с останалите пет номинирани и зае заслуженото първо място в престижния конкурс на Градът Медия Груп.

„Айвазовски парк е не просто поредният проект на групата Green Life Development &Resorts. Това е място, в което сме вложили изключително много вдъхновение, но и много работа“, казва Николай Пехливанов, собственик и основател на холдинга. „На мястото на бивше сметище изградихме модерна концепция за градски живот край морето. Целта ни бе не просто да създадем перфектната среда за релакс на нашите клиенти, но и да подобрим цялостния облик на Поморие. Радвам се, че трудът ни беше така високо оценен“, казва още Пехливанов.

Айвазовски парк е комплекс, разположен върху терен с размер 12 000 кв.м. Имотът ще предлага 550 стилни и функционални апартаменти, разполага със СПА и балнеологичен център, магазини, детски комплекс. Към момента Green Life Development & Resorts е изградил първия етап от проекта с 220 апартамента.

Всички постройки в проекта са изпълнени в стил, съчетаващ руския аристократизъм със съвременната европейска чистота на линиите. Озеленяването в комплекса е над 75%.

Национален конкурс „Сграда на годината“ е учреден през 2002 г. и е най-престижното събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата и отличава най-добрите постижения през съответната година. Организира се от ГРАДЪТ Медиа Груп под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството с подкрепата на браншовите организации в областите на проектирането и строителството – КСБ, КАБ, САБ, КИИП.

Източник: стандарт

Recent Posts

Leave a Comment